22 Лип 2016

Чотири проекти учасників «Школи лідерства ХОДА» підготують до реалізації в області!!!

Готувати проекти до втілення в життя студенти будуть разом із профільними департаментами та управліннями облдержадміністрації.

22 липня відбулася презентація проектних робіт і нагородження фіналістів другого етапу проекту «Школа лідерства Харківської обласної державної адміністрації». Свої проекти, які були розроблені під час стажування в департаментах ХОДА, представили чотири команди учасників проекту.

«У нас сьогодні фінал другого етапу проекту, буде й третій – реалізація тих проектів, що дійсно опрацьовані, в департаментах, у яких ви стажувалися», – зазначив, відкриваючи зустріч, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Фіналістів другого етапу «Школи лідерства» привітали перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична і заступник керівника області Михайло Черняк.

«Ви показуєте той рівень ентузіазму, компетенції, енергії та бажання, який повинен бути у нових, молодих, підготовлених фахівців, що будуть працювати на благо України», – підкреслила Юлія Світлична.

Михайло Черняк відзначив, що всі учасники проекту під час його реалізації показали себе наполегливими людьми, які прагнуть до своєї мети.

«Це невід’ємна якість будь-якого лідера, – сказав заступник голови ХОДА. – Ви – нове покоління громадян нашої країни. Така нова кров потрібна в органах влади».

Свої проекти презентували команди, що стажувався в департаментах житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, науки і освіти, управліннях охорони здоров’я та культури і туризму ХОДА.

Представляючи проект команди Департаменту ЖКГ, її лідер Ксенія Іванова повідомила, що за мету учасники «Школи лідерства» вибрали формування нового свідомого підходу у співвласників багатоквартирних будинків Харківської області.

«Наш проект називається «Формування ефективного власника житла в Харківській області». Ми пропонуємо створити єдиний унікальний інтернет-ресурс для співвласників багатоквартирних будинків – «Азбука співвласника», який буде акумулювати всю корисну інформацію відповідної тематики, – розповіла Ксенія Іванова. – Також планується введення дистанційного навчання для голів ОСББ та управителів багатоквартирних будинків Харківської області».

Відповідні програми, згідно з проектом, підготує Харківський національний університет міського господарства ім. Бекетова.

Команда Департаменту науки і освіти ХОДА присвятила свій проект «Clean University» питанню запобігання корупції у ВНЗ Харкова. Проект передбачає проведення соціологічних досліджень, створення сайту для постійного моніторингу інформації в студентському середовищі та спеціального центру, який буде здійснювати «зворотній зв’язок», а також організацію лекцій та тренінгів з питань протидії корупції як для студентів, так і для викладачів.

«Також заплановані розробка та подача до Верховної Ради України законопроекту щодо засобів мотивації студентів і викладачів вузів і пошук партнерів для здійснення мотивації студентів, – повідомила член команди Департаменту науки і освіти ХОДА Анна Черкашина. – Співпраця з партнерами вузу має гарантувати працевлаштування кращим студентам, забезпечити можливість стажування та зробити сам процес навчання вигідним для студентів».

Команда Управління охорони здоров’я ХОДА розробила і вже реалізує соціально-спортивний проект «Здорова нація – майбутнє України», який проходить в рамках національної стратегії ВООЗ з профілактики неінфекційних захворювань. Проект передбачає проведення спортивних флеш-мобів у 10 районах Харківської області: безкоштовних фізичних тренувань на свіжому повітрі. Перші подібні тренування вже пройшли в Дергачівському районі. До проекту підключилися комерційні організації – партнери.

«Ми – перша область України, яка представила подібний проект на зустрічі-тренінгу від ВООЗ у Києві. Інші регіональні представники зацікавилися також і хочуть впровадити проект у своїх областях», – повідомила член команди Управління охорони здоров’я Яна Білецька.

Нарешті, команда Управління культури ХОДА представила проект із розвитку туристичного комплексу регіону під назвою «Золоте кільце Харківщини». Член команди Ігор Пашнєв зазначив, що для початку вирішили зосередитися на розвитку одного з елементів «Золотого кільця» – Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди. Проект включає в себе як реконструкцію дороги до музею, так і створення на його території місця для кемпінгу й обладнання установи для потреб людей із інвалідністю.

Оцінюючи презентовані проекти, голова ХОДА Ігор Райнін зазначив, що кожен із них гідний і важливий для регіону.

«У всіх чотирьох проектах є чітка логіка. Я думаю, що ми і ви впораємося, якщо всі чотири проекти сьогодні будуть переможцями, – повідомив свій вердикт керівник області. – З усіма чотирма командами ми готові працювати».

Ігор Райнін доручив профільним департаментам ХОДА підготувати проекти до реалізації та можливого фінансування, зазначивши, що для втілення проектів у життя можливо залучити позабюджетні кошти.

«Ми попрацюємо і з міжнародними організаціями щодо вирішення питання грантів, подивимося, які інші законні джерела можуть бути підключені до реалізації цих проектів», – сказав керівник облдержадміністрації.

Він також дав доручення керівництву департаментів та управлінь призначити лідерів команд, які презентували проекти, своїми позаштатними радниками та ввести їх до складу студентської ради при ХОДА.

«Будемо разом працювати. У вас серйозні задатки державних службовців, їх потрібно розвивати і вдосконалюватися. Ми вам в цьому – в допомогу», – звернувся Ігор Райнін до учасників проекту.

На завершення презентації глава ХОДА нагородив всіх її учасників сертифікатами фіналістів, які успішно завершили другий етап «Школи лідерства».

Джерело: http://kharkivoda.gov.ua/36/81807

Більше фото тут

Залишити відповідь