14 Лип 2018

Визначені стипендіати проекту «Школа лідерства ХОДА». Завершено 2-й сезон (Відео)

Десять проектів від сімнадцяти учасників другого сезону проекту «Школа лідерства ХОДА» було презентовано напередодні. Це вже традиційно відбувається у стінах Харківської обласної державної  адміністрації. Почесним керівником урочистого заходу став заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він і звернувся з привітальним словом від імені очільниці Харківської області Юлії Світличної. «Школа лідерства ХОДА» саме той проект, що здатний підготувати ініціативних та креативних працівників як для органів влади, так і для громадського сектору. Саме молодь, яка пройшла вишкіл стане тою рушійною силою яка буде змінювати Харківщину та Україну на краще» – зазначив Анатолій Бабічев. До цих слів також долучився і президент ГО «ВСБ «Еліта Нації» Олексій Курцев. Він звернувся до учасників та гостей урочистого захисту проектів з подякою  за сумлінно виконану роботу. Саме сімнадцять учасників змогли подолати всі три конкурсних етапи із близько двохсот бажаючих прийняти участь у проекті.

У другий етап пройшло лише сорок. А успішно пройшли стажування та розробили власний проект менше половини учасників школи лідерства. Саме під час стажування в департаментах ХОДА учасниками і були отримані базові навички для створення власного проекту на самостійно обрану тему. Медицина, туризм, інфраструктурні розробки, національно-патріотичне виховання стали головними напрямками в роботі. За словами самих учасників, для них це стало корисним досвідом. «Підготовка, створення власного проекту стала останньою сходинкою на шляху до перемоги, для цього ми ми отримали всю необхідну теоритичну та практичну підготовку» – розповідає один із переможців цього сезону Дмитро Юнашев. Разом з своєю командою він переймається медичною тематикою. Тому, вони розробили лекційний курс для мешканців області про те, як бути здоровим. «Другий сезон став для нас показовим. Вже з осені ми починаємо новий, третій сезон. Він буде масштабнішим та більш довготривалим. Для його учасників передбачено змагальний елемент. Говорячи ж про другий сезон проекту «Школа лідерства ХОДА», треба зазначити, що ми провели невеликий експеремент запустивши школу лідерства ХОДА в місті Куп‘янськ Харківської області. Результати перевершили наші очікування. Школярам сподобалась можливість принести користь для рідного міста і вони активно долучились до цього проекту. Незважаючи на свій юний вік, учасники школи лідерства у Куп‘янську запропонували чимало актуальних ідей для реалізації у своєму місті. Це і інтеграція людей з інвалідністю і створення мультимедійної транспортної зупинки з невеликою бібліотекою і навіть працевлаштування підлітків починаючи з дванадцятирічного віку» – сказав президент ГО «ВСБ «Еліта Нації» Олексій Курцев.

Переможцями і степендіатами від партнерів  другого сезону фармацептичної компанії «Ananta» стали: Юнашев Дмитро, Хоанг Тхі Хуенг Чанг та Овчинка Роман з проектом «Здоров’я для всіх у XXI столітті»; Паткевич В’ячеслав та Дергаченко Кирило з проектом «Sunflowers Glade»; та Механчук Ігор з проектом «Дорога безпеки країни – шлях у майбутнє».

Звісно, реалізувати такий проект неможливо без партнерської підтримки. В другому сезоні нам допомагали: інформаційна агенція Status Quo, гостинний готель Харків, неймовірна команда викладачів та тренерів, інтернет компанія «Triolan». Вдячні за вклад кожного з них в успіх другого сезону проекту «Школа лідерства ХОДА» та запрошуємо долучатися до третього, революційного сезону, що залучить учнівську та студентську молодь Харківської області.

Залишити відповідь