05 Січ 2017

Заняття для “Кадетів поліції” в прокуратурі Харківської області

5 січня 2017 року для учасників проекту «Кадети поліції» було проведено передріздвяну екскурсію до прокуратури Харківської області. Під час екскурсії кадети мали змогу відвідати музей історії прокуратури області, де дізналися, як змінювалися функції прокуратури від часів Російської імперії до сучасності. Поспілкувалися з прокурорами відділу ювенальної юстиції, що опікуються захистом прав і свобод неповнолітніх.
Крім того, для учасників проекту було проведено лекцію на тему: «Ознайомлення з діяльністю органу прокуратури».
Також учасники заходу мали можливість детально вивчити «валізку експерта». Практичний урок з використання валізки на місці скоєння злочину провів один з працівників прокуратури. Майже всі учасники практичного заняття спробували провести дактилоскопію (зняття відбитків пальців), навчилися застосовувати ультрафіолетову лампу та багато іншого.
Захід закінчився урочистим врученням учасникам блокнотів з культовим символом та девізом прокуратури Харківської області та солодким частуванням.
Проект «Кадети поліції» був розроблений громадською організацією «Всеукраїнське студентське братство «Еліта Нації» спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ та Управлінням патрульної поліції в м. Харкові за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.
Під час участі в програмі кадети на базі ХНУВС проходять теоретичний курс правової грамотності та спортивну підготовку. Одним з напрямків роботи проекту є знайомство учасників з діяльністю правоохоронних органів, прокуратури, судів.
Другий набір «Кадетів поліції», який стартував 12 листопада 2016 року, відвідують 54 дитини, з яких 14 – дівчат та 40 – хлопців.

Більше фото – тут

Залишити відповідь